Handlekurv (0)

Kontrollstasjon

EU-kontroll

Du må gjerne være med under kontrollen og få vedlikeholdstips underveis. Det er mye skjønn i en EU-kontroll. Hvis man overser viktige mangler går det på sikkerheten løs. På biler med mange feil er det viktig å få et riktig grunnlag for å vite om man skal reparere bilen eller ikke. På en annen side påføres du unødvendige utgifter ved for streng eller feil bedømming. Velg derfor en nøytral kontrollstasjon som ligger fremst når det gjelder erfaring og spesialkompetanse.

Vi har kontrollert rundt 50 000 biler og har erfaring med EU-kontroll og biltester på heltid siden 1997, samt en rekke kurs i Norge og ved Svensk Bilprovning. Bruk gjerne kontrollseddelen til å få prisoverslag fra verksteder ved behov for reparasjon. Kontrollen tar ca. 30 minutt.

Få påminnelse på SMS   Få påminnelse på mail   Sjekk kontrollfristen   Forskrift om periodisk kontroll av kjøretøy  Rustbedømming  Bruk av kjøretøy   Andre forskrifter

Tekniske krav for biler som registrert til og med 31.desember 1994 finner du i Krav til kjøretøy.
Biler som er registrert fra og med 1.januar 1995 skal forholde seg til Kjøretøyforskriften.

Dette bør du sjekke før kontrollen for å unngå unødige anmerkninger: 

  • For mest mulig korrekt lysjustering bør du sjekke lufttrykk i dekkene og ellers ha normalt med "bagasje" i bilen
  • Sjekk at alle lyspærene virker
  • Sjekk at det er påbudt varseltrekant i bilen
  • Sjekk at det er påbudt refleksvest i bilen
  • Sikkerhetsseler og -låser bør ikke ligge under baksetet
  • Sjekk at vindusspylere og viskerblader er i orden
  • Det er ikke lov å blande sommer-, vinter- og piggdekk
  • Ha vognkortet klart

På grunn av avgasskontrollen bør eksosanlegget være tett. Det kan du kontrollere ved å tette utløpet med f.eks. en hanske mens motoren går på tomgang - sjekk at du får overtrykk og hør om det blåser ut andre steder. Motoren bør være varm når du kommer, det er spesielt viktig hvis du har dieselbil. Før kontrollen er det en fordel å kjøre et par tanker med QMI Drivstoff-forbedrer/Dieselforbedrer. 

lekerVenteromBestilling, mottak og betaling

Du kan bestille både EU-kontroll og etterkontroll på vår online timebestilling. Der kan du finne en tid på dagen eller kvelden som passer deg - i ro og fred. Du kan logge på igjen senere for å avbestille eller endre time. Du kan bestille hele døgnet fra neste dag til en måned frem. Bestill her. 

Pris kr. 899,- Gjelder til og med 3500 kg totalvekt og høyde opp til 2.7 meter. Campingbil koster kr. 1099,-

Mens du venter kan du benytte massasjestolen, lese dagens avis eller annet bilrelatert lesestoff. Barna har en egen krok. 

Vi sender ikke regning men tar kontant betaling og har bankterminal som tar bankkort (debetkort). Vi tar dessverre ikke kredittkort. 

Har du mulighet foretrekker vi at du venter. Ikke sett fra deg bilen hos oss uten avtale på forhånd. Det tar som regel mindre tid å vente en halvtime, enn at to personer skal både hente og bringe bilen. Vi har langåpent på mandag og torsdag.